Före hundköpet

Hitta tips på att tänka på före hundköpet

På denna sida hittar du det mesta inom ämnet hund. Vi bilder, länkar och annonser kommer du till företag som säljer alla tänkbara hundtillbehör. Du hittar och ett antal hundkennlar där du kan köpa din blivande hund.

Via länkarna ovan hittar man fakta om hundar och fakta om hundvalpar.

För att lyckas med sitt hundköp bör man vara väl påläst innan hundvalpen finns på plats hemma. En mängd frågor måste vara utredda innan valpen tas hem. Vad ska man använda hunden till ? Det är bara en kort tid den är valp! Söker du en tex. en sällskapshund, köp då ingen jakthund om du inte tänker jaga med den.


Hur fungerar den ras du tänkt dig ? Hur kommer detta att påverka dig och din familj? Den första tiden ska inte valpen lämnas själv för länge, hur ska vi göra med detta? Hur ska vi få den rumsren ? När valpen mitt i natten behöver gå ut för att göra sina behov, vem sköter detta? Hunden ska rastas, vem eller vilka ska sköta detta? Vem bär huvudansvaret för hunden? Ska någon eller några i familjen gå på hundkurs ? (Rekommenderas även om man har haft hund tidigare).

Svar på ovanstående frågor kan du få av uppfödare, brukshundsklubbar, andra hundägare samt att det finns många bra böcker om detta. Har själv köpt bra böcker från BOKUS. Besök Svenska Brukshundklubben, för att finna värdefull information före hundköpet.

Via de många textlänkar och bilder som finns på sajten kan du hitta det mesta om hundar, tex. köpa hundvalp, hundar till salu, hundtillbehör och hundraser. Det är mycket att tänka på innan man skaffar hund, böcker är ett utmärkt hjälpmedel till detta. Det finns många böcker om hundar, nedan har du några stycken. Klicka på en bok för att läsa mera om innehållet.

Aktivering Alla hundar vill spåra Bonniers stora bok om hundar

Att skaffa hund kan indelas i tre steg. Det första steget i att skaffa hund är att bestämma vilken hundras man vill ha, liten eller stor hundras, vad ska man ha sin hund till (tex. sällskap, jakt), renrasig eller blandras. Det andra steget är att skaffa sig kunskap om hur hundar fungerar, hur ska jag själv fungera som hundägare, kunskap om den hundras jag tänkt mig tex. hur fungerar den tillsammans med barn. Det tredje steget är då man skaffat sin hund, skötsel, motion, uppfostran, mm.

Nedan annonser innehållande allt från att skaffa hund till olika tillbehör som behövs när man skaffat sin hund eller till den befintliga hunden. Vandra mellan annonserna vilka ofta tillsammans med sin annonsering har olika kampanjer.

hundträning

Vi använder våra hundar till olika saker, sällskap och jakt är två exempel på detta. Är du intresserad av jakt och jakthundar då kan du klicka på Jakthundar. Att köpa hund innebär att man påtar sig ett stort ansvar, detta ansvar ska vara förenat med i första hand nöje. För att lyckas få den hund man önskar medför att man har kunskap raser, hur man tar hand om valpar och hur man aktiverar hundar mm. Bra och mycket information om hundar kan hittas hos Svenska Kennelklubben. Via sajten Vovve kan du också hitta mycket fakta om hundar, dessutom bli medlem gratis, vilket medför att du kan deltaga i hundforum. Där har du möjlighet att ställa de frågor du har om hundar och få svar från många gånger duktiga människor på hundar. Uppfostran av hundar, dvs. lydnad ser jag som en skyldighet för både hundar och hundförare. Görs hundträning på rätt sätt är det roligt både för hund och hundförare. Alla bör gå på valpkurs där bla. hundar kan tränas till bra lydnad. Sköter man hundar på rätt sätt så slipper man se annonser som omplacering av hundar eller att hundar bortskänkes. Nedan min hund, en renrasig beagle.

Skaffa hund

Vad det gäller hundar så är jag ingen expert på hur hundar fungerar eller hur hundar bör fungera, utan skriver här hur jag tycker, utifrån att ha haft hundar i 20 år. Ovan ser du en bild på min hund, en renrasig beagle.

Att skaffa en hund är enkelt men att få en bra hund beror detta i hög grad på hundföraren. Vad är bra hundar? För mig är en bra hund en hund som är snäll, sällskaplig och vid kommando lyder. För att uppnå detta, (om man nu förutsätter att hunden är fullt frisk då man köpt hunden), är hundförarens uppgift. Hundar vill att det ska vara en ledare i familjen (flocken), detta måste vara hundföraren. Tydliga, rättvisa och bestämda ledare är vad hundar vill ha. Uppfostra hundar ska absolut inte göras med hugg och slag, inte heller genom annan elakhet mot hundar. Att vara bestämd och ha roligt med sin hund ger bäst resultat. För att lyckas med detta måste man skaffa sig kunskap om hundar, tex. om den hundras man tänkt köpa. Det finns många bra hundböcker om bla. hundraser, aktivera hund, olika sätt att träna hund på.

Min hund är en sällskapshund samtidigt som hon är en jakthund. Hon älskar att jaga. Lydnad är ett måste vid jakt, jag bestämmer när jakten börjar och slutar, då jag gör en inkallning så kommer hon. Detta fungerar tack vare mycket träning. Valpkurs och en lydnadskurs har hjälpt mig en hel del i detta arbete, samtidigt som mycket hundträning av olika slag. Hundkurser är bra, men man får inte glömma att träna sin hund även utanför kurstid.


Att tänka på innan man köper hund

Nedan sidor som sajten innehåller

HEM Hundar Hundträning
Hundtillbehör Valpar Hundutställning
Aktivering hund Före hundköpet Hundar till salu
Köpa hund Hundbur Hundfoder
Hunduppfostran Hundkennel Hundklubbar
Hundkoja-hundgård Hundkurs Hundpejl
Hundpensionat Hundraser Hundsjukdomar