Hundutställning

Hitta en tips inför hundutställning på nätet eller köp ett utställningsbord eller trimbord till hund.

På denna sida hittar du det mesta inom ämnet hund. Vi bilder, länkar och annonser kommer du till företag som säljer alla tänkbara hundtillbehör. Du hittar och ett antal hundkennlar där du kan köpa din blivande hund.

Via länkarna ovan hittar man fakta om hundar och fakta om hundvalpar.

Att ställa ut sin hund på en hundutställning är roligt. Det finns för alla hundraser många möjligheter att kunna göra detta, inofficiella och officiella hundutställningar finns. De största skillnaderna mellan dessa hundutställningar är att hundklubbar anordnar de inofficiella och att domarna inte behöver vara auktoriserade. På de olika hundklubbarnas hemsidor kan man läsa om regler och klasser gällande hundutställning. Ställa ut hund första gången är spännade och lite nervöst, men tänk på att det samma hund både innan och efter en hunduställning.


Hundutställning tips

Kan vara bra att börja med inofficiell hundutställning för att lära sig. Jag har ställt ut ett par gånger och visst är det skoj då bra vitsord delas ut. Den som har en hund och vill ställa ut den kan ta kontakt med den hundklubb som finns för rasen och skaffa sig information om regler och klasser för hundutställning. Ofta är det så att hundklubbarna ordnar en hundutställning. Två viktiga tips att tänka på om man ska ställa ut sin hund, den ska vara renrasig och inte ha ett felaktigt bett, vilket gör att det inte är lönt att anmäla hunden till hundutställning. Ett tips till hundutställning är att själv vara lugn. Blir du nervös så ser hunden detta på dig och blir då också nervös och orolig. Tänk att det är samma hund du har med dig hem som du kom dit med. Ett sätt att öva sin hund att ställas ut kan vara att köpa ett utställningsbord till hund och öva hemma.

Ett viktigt tips, ett tips jag fick då jag för första gången skulle deltaga på en hundutställning var att inte bli nervös, spänd eller uppjagad vilket hunden både ser och känner och kan då bli lika dan. Tips, försök att vara som du är i vanliga fall när du är ute och går med hunden, då känner hunden sig trygg och säker. Om hunden blivit nervös och en helt främmande person (domaren) vill se på hundens tänder så finns risken att den morrar som betyder att nu är denna hundutställning slut för denna gång.

Även om man nu inte skulle få dessa goda ord om sin hund så är det inte hela värden, hunden är samma hund som man kom dit med. Det är heller inte svårt att ställa ut sin hund vilket kan tros innan man gjort det. Anmäl dig och prova, det kan jag rekommendera. Se till att din hund mår bra då går det bättre att ställa ut hunden. Regler och klasser vid en hundutställningen kan man hitta hos de lokala hundklubbarna.

Nedan annonser innehållande allt från att skaffa hund till olika tillbehör som behövs när man skaffat sin hund eller till den befintliga hunden. Vandra mellan annonserna vilka ofta tillsammans med sin annonsering har olika kampanjer. Du kanske söker ett utställningsbord, trimbord till hund eller ett utställningstält och med lite tur så kan du köpa detta hos någon av annonsörerna.

hundutställning

Via sidorna hundsport, svenska kennelklubben och svenska brukshundsklubben kan du hitta mycket om hundutställning, regler, klasser mm. länkar finns nedan. Förutom att ställa ut sin hund på en hundutställning ges också möjligheter att träffa andra hundägare och uppfödare som kan ge värdefulla tips om tex en hundras man tänkt köpa. Söker man valpar är det utmärkt att besöka en hundutställning, där finns det alltid någon som vet var valparna finns som man söker.

Här kan du ladda ner Utställnings- och Champions bestämmelser.

Några enkla men värdefulla tips inför en hundutställning. Träna med din hund, gå och halvspring med hunden i en cirkel, korta pass men ofta. Ta fram ett bord som du om du har en liten hund ska lyfta upp hunden på för det vill domarna att man ska göra på utställningen. Hunden behöver vänja sig vid detta. Och som alltid med hundar du hunden gör något bra, beröm hunden.

Om du bestämmer dig för att ställa ut hunden, vad bör du då tänka på? Bästa tipset är att fråga din hunds uppfödare för att få tips och råd. De flesta uppfödare hjälper gärna sina valpköpare och tycker att det är roligt att hunden de fött upp ska ställas ut. Bedömningar, regler, klasser, förkortningar och poäng lär man sig snabbt. Ett måste är att domaren ska kunna titta på hundens tänder utan att den vägrar, morrar eller försöker bita domaren. Då är det bara att åka hem.

Bilden nedan är hämtad från Svenska kennelklubben, från sida som handlar om hundutställning. Här kan du läsa och få tips på det du behöver veta om hundutställning. Inom organisation arrangeras dessutom prov i olika tävlingsgrenar som du kan läsa om här. Något du kan läsa om på deras hemsida : På en hundutställning visar du upp din hund och kan vinna priser och andra utmärkelser. Du får också chansen att träffa andra hundintresserade, och du som är uppfödare kan få vägledning vid avel. På de här sidorna får du tips och råd och kan läsa mer om olika hundutställningar, var i landet de finns, hur du anmäler dig och vilka regler och klasser somgäller. Klicka på bilden nedan för att komma till deras hemsida.

Hundutställning


Hitta hundutställning

Sidor om hundutställning, hitta tips och råd för den som tänker ställa ut sin hund på en hundutställning.

bukefalos hundsport svenska beagleklubben
svenska kennelklubben

Hundutställning regler klasser

Nedan sidor som sajten innehåller. Via annonser och länkar på denna sidan kan du hitta tips inför hundutställning och hitta fakta om regler och klasser i en hundutställning. Man kan också köpa olika hundsaker som man kan ha nytta av då man ska ställa ut hund, tex. trimbord, utställningsbord och utställningstält.

HEM Hundar Hundträning
Hundtillbehör Valpar Hundutställning
Aktivering hund Före hundköpet Hundar till salu
Köpa hund Hundbur Hundfoder
Hunduppfostran Hundkennel Hundklubbar
Hundkoja-hundgård Hundkurs Hundpejl
Hundpensionat Hundraser Hundsjukdomar